Een beetje ongemakkelijk schuift ze die vrijdag tijdens het gratis Opruimspreekuur in de bibliotheek bij ons aan. Ze is meegetroond door een vriendin en niet gewend om ‘zomaar’ om hulp te vragen. Laat staan bij zoiets als opruimen. "Dat moet je toch zelf kunnen?" Ze vertelt me dat ze precies weet wat ze wil opruimen en ook hoe, maar dat ze het lastig vindt om er de tijd voor vrij te maken.

Ik leg haar uit wat een Professional Organizer doet en wat ik voor haar kan betekenen. Ik kan bijvoorbeeld haar ‘stok achter de deur’ zijn: als ze mijn hulp vraagt maakt ze immers niet alleen een afspraak met zichzelf, maar ook met mij. Mevrouw moet er nog even over nadenken.

Haar eerste stap was naar het spreekuur te komen. Uiteindelijk besluit ze gelukkig ook de tweede stap te zetten: ‘Ik ga het doen!’ En zo staat er nu de afspraak om binnenkort samen aan de slag te gaan om haar opruimwens tot uitvoer te brengen. Ze is zichtbaar opgelucht dat er nu echt iets gaat gebeuren. Wat een rust geeft haar dat!

Annemieke
question 2309040 1920 Heb je ook een opruimvraag? De gratis opruimspreekuren in de bibliotheken van Oss en Heesch zijn m.i.v. 1 januari 2020 beëindigd. Maar je bent van harte welkom om persoonlijk contact met mij op te nemen en je opruimvragen aan mij voor te leggen. Annemieke Belgraver 23 mei 2017 Bijgewerkt mei 2020

Aangesloten bij de NBPO (Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers). 

Algemene Voorwaarden NBPO Leden       Privacy verklaring

Logo NBPO