En toen was het alweer 1 januari 2020. Het begin van een nieuw jaar, een nieuw boek dat opengaat... Ik ben heel benieuwd wat het mij en ons allemaal gaat brengen. Ik laat me verrassen! Als ik terugkijk op 2019 (ik neem elk jaar in de dagen voorafgaand aan overgang van het oude naar het nieuwe jaar een moment om door mijn agenda van het afgelopen jaar te bladeren en zo nog even in gedachten stil te staan bij alle gebeurtenissen) dan was er de fijne cursus Leven met minder Spullen die Monique Hendriks en ik in het voorjaar samen verzorgden voor de Volksuniversiteit Oss (komend voorjaar opnieuw, maar dan op de locatie Uden!) en heb ik met plezier deelgenomen aan de ontmoetings- en samenwerkingsmomenten met collega's zoals intervisies en bijeenkomsten van de beroepsvereniging NBPO.

En natuurlijk waren er de gratis Opruimspreekuren, elke laatste vrijdag in de maand bij de bibliotheek Oss en Heesch. Vrijdag 27 december was de allerlaatste want we hebben besloten hiermee te stoppen. Tijd voor nieuwe dingen. 

Al bladerend realiseer ik me verder dat ik heel veel heb gewerkt! Kantoorondersteuning voor OnzeCoach, uren die ik heb gemaakt als Caregiver bij Home Instead, maar vooral ook heel veel uren die ik met eigen klanten heb mogen werken om samen met hen hun opruimwensen te realiseren.

Er zijn ook klanten die mij ontvallen zijn het afgelopen jaar: 2 van Home Instead die ik met liefde heb bezocht en begeleid en 1 van mijn eigen klanten waar ik al heel lang kwam om te helpen bij post en administratie.

Er waren fijne momenten in ons gezin zoals het slagen van onze oudste voor de middelbare school en de onvergetelijke reis overzee naar New York en Washington die hij en ik daarna samen maakten.

Er zijn ook dingen die in niet tot bloei zijn gekomen het afgelopen jaar, zoals mijn eeuwige wens om meer te schrijven, voor mijn nieuwsbrief en voor blogs en artikelen op mijn website en social media. En daar wil ik dan vandaag maar eens verandering in brengen, met het schrijven van deze terugblik. En eindig ik met de woorden uit de magische film Polar Express, die wij op Oudjaarsavond weer eens heerlijk hebben gekeken: Geloof! Vrij vertaald: Geloof dat niks 'in steen geklonken' is, dat je vrij bent om op elk moment nieuwe frisse gedachten te laten opkomen en daarmee met nieuwe ogen naar de wereld en je huis en je spullen en je eigen situatie te kijken. Het kan, als je wilt geloven dat het kan!
Ik wens je een heel mooi nieuw jaar 2020!

Believe Polar Express 2 1 2020

 

Aangesloten bij de NBPO (Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers). 

Algemene Voorwaarden NBPO Leden       Privacy verklaring

Logo NBPO