Header_Blog_website.jpg

stress 540820 1280

Ik heb al mijn leven lang een ingewikkelde relatie met tijd. Tijd is ook maar een vreemd iets als je er goed over nadenkt. Soms vliegt de tijd voorbij en soms lijkt hij niet vooruit te branden. Tijd is wat mij betreft ook het meest schaarse 'artikel', als je het zo mag noemen. Geld is schaars, maar het is in principe mogelijk er meer van te krijgen. Energie is ook schaars, maar ook daarvan kun je, door bv. te gaan bewegen, of iets te gaan doen wat je leuk vindt, meer krijgen. Maar tijd krijg je nooit meer. Er zitten maar 24 uur in een dag en daar moet je het mee doen. En in mijn geval komt dat erop neer dat ik meestal tijd tekort kom voor alles wat ik wil doen.
Sinds ik Professional Organizer ben en veel over dit onderwerp gelezen en geleerd heb, weet ik echter dat tijd vooral gaat over keuzes maken: Als je altijd het gevoel hebt dat je tijd tekort komt, gaat dat niet over tijd, maar over jouw gevoel of je de dingen hebt gedaan die het belangrijkst voor je waren. Die je een goed gevoel opleveren. 

Ik weet inmiddels ook dat als je het gevoel hebt dat je tijd tekort komt, het soms beter is om even tijd te nemen. Dat klinkt tegenstrijdig. Maar juist door even te stoppen met waar je mee bezig bent, of even afstand te nemen door bv. een kopje koffie te gaan halen of buiten een wandelingetje te maken, kun je daarna met hernieuwde energie verder en maak je je werk 2x zo snel af. 

En zo is het ook met vakantie. Hoe belangrijk is het om zo af en toe even helemaal los te zijn van alle dagelijkse beslommeringen, werk en alles waar je je druk over maakt. Dat is vakantie. Je hoofd krijgt rust en in de lege ruimte die je daarmee crëert kunnen nieuwe ideeën ontstaan en doe je weer energie op. Het is niet zo raar dat veel mensen na hun vakantie vol goede voornemens zitten om de dingen nu echt anders te gaan doen. Dus laat je mobiele telefoon deze zomer zoveel mogelijk uit, lees een boek, ga wandelen, geniet van de natuur of je nieuwe omgeving en geniet van je vakantie!

ik ben ook benieuwd: Welke keuzes maak jij als het over tijd gaat? Of laat je je leiden door de waan van de dag? Als je het anders wilt doen, neem dan eens contact op!

Annemieke Belgraver
24 juli 2016

P.S. wil je meer lezen over omgaan met tijd (tekort)? Kijk dan ook eens bij mijn leestips