Header_Blog_website.jpg
‘Loslaten geeft ruimte’. Dit is het thema van de Landelijke Loslaatdag op 19 maart 2016.
Als Professional Organizer richt ik me op het opruimen en organiseren van spullen, papieren (administratie) en tijd (to-do’s). Maar opruimen gaat uiteindelijk nooit alleen over die spullen en papieren, het gaat vooral ook over de gedachten die je daarover hebt. En over de gedachten die je hebt over jezelf. Tijdens de Loslaatdag leer je over loslaten. Loslaten van spullen…van de gedachten over spullen, van de gedachten die je tegenhouden om je opgeruimde leven te leven. En hoe dat ruimte geeft.

Dat klinkt goed, denk je misschien, maar hoe doe je dat dan? Germien Grimmelikhuizen zal er in haar lezing op ingaan, hoe je je rugzak met gedachten lichter kunt maken. En ik zal je allerlei praktische tips geven over hoe je kunt opruimen en loslaten. 

Wat loslaten voor mijzelf betekent, realiseerde ik mij deze week weer eens: Loslaten gaat ook over vertrouwen. 
Loesje loslaten vertrouwen

Want natuurlijk hopen we dat er heel veel mensen zich inschrijven voor de Loslaatdag en zich willen laten inspireren over loslaten en hoe je loslaten makkelijker kunt maken door een goede nieuwe bestemming aan je spullen te geven. Maar we kunnen het niet afdwingen. Door druk zou er zelfs weerstand kunnen ontstaan. Net als bij een luchtballon die zijn eigen bestemming kiest kunnen we het verloop van dit project ook niet programmeren. We kunnen alleen maar vertrouwen op de wens die we voor deze dag hebben en daarna de uitkomst loslaten.  Dus…we geven onze ‘Loslaatdag luchtballon’ alle bagage mee die wij maar kunnen bedenken en laten hem daarna vol vertrouwen los het luchtruim in. 

 Luchtballon loslaatdag

En waar hij uitkomt? Wie weet hoe de wind staat en waar onze luchtballon wordt ‘gespot’. 

 verrekijker

Wie weet…? Misschien landt hij bij wel jou in de tuin!

Annemieke Belgraver 6 maart 2016