Header_Blog_website.jpg

(leestijd 1,5 minuut, 406 woorden)

Dit voorjaar ben ik begonnen met hardlopen. Ik ben gestart met een 7-weekse groepstraining en daarna ben ik zelf doorgegaan. Ik had nog nooit eerder serieus hardgelopen en heb dankzij deze training ontdekt hoe hardlopen voor mij werkt. En dat ik het kan! En dat het me mooie dingen brengt.

Over drie van die dingen wil ik jou graag vertellen. Zodat jij er je voordeel mee kunt doen. Want als organizer denk ik dat opruimen nooit een doel op zich is, maar uiteindelijk gaat over het ervaren van rust en ruimte. En deze tips kunnen je hierbij ondersteunen.
Wees gerust als je niet van hardlopen houdt: ik zal je géén hardloopadviezen geven - dus ook in jouw geval kun je gewoon doorlezen.

Ik heb de tips verdeeld over twee verschillende blogs. Je leest nu de eerste.       
 

Rust door beweging ?To do lijsten werk in uitvoering
Ja hoor, ook ik stap regelmatig in mijn eigen valkuil. Dan ben ik veel te veel bezig in mijn hoofd, met wat er allemaal ‘moet’. En komt er steeds minder productiefs uit mijn handen. Ik heb dan het gevoel dat ik alleen maar brandjes aan het blussen ben. En voel me een slaaf van mijn ‘to-do’ lijstjes.  Dat is niet hoe ik het wil!


Herken je dit?

Gelukkig weet ik intussen wat ik in die situaties kan doen. En ik merk direct resultaat als ik het ook toepas. Ik deel deze tip graag met jou omdat ik het iedereen gun om meer rust en ruimte te ervaren in hun leven:

Het eerste inzicht

Als jij het gevoel hebt dat je vastzit in je hoofd, dat het niet meer stroomt, dat je alleen maar in kringetjes ronddraait, stap er dan uit door fysiek in beweging te komen.

In mijn geval is dat door te gaan hardlopen, maar je kunt ook gaan wandelen, fietsen, als het maar beweging van je lichaam is. Doe het bij voorkeur buiten. En richt je aandacht tijdens het bewegen op het huidige moment:

  • v  Voel je spieren bewegen
  • v  Adem de zuurstof in
  • v  Zie je omgeving
  • v  Hoor de vogels fluiten

Je zult merken dat er dan weer ruimte ontstaat in je hoofd. Voor nieuwe ideeën, plannen, oplossingen voor dingen waar je eerder niet verder mee kwam.

Probeer het maar eens uit!

En laat me je ervaring weten.

Wordt vervolgd….

Annemieke Belgraver
17 juni 2015